sikap bertangguh...

14-Dan daripada ibnu Umar ra katanya, Rasulullah saw telah menepuk bahuku serta bersabda "hendaklah engkau jadi didunia ini seolah-olah berdagang dinegeri orang atau sebagai orang yang melintasi jalan." Ibnu Umar ra berkata, jika kamu berada diwaktu petang janganlah kamu tangguh kewaktu pagi dan jika kamu berada diwaktu pagi janganlah kamu tangguh kewaktu petang. Rebutlah kesempatan sewaktu kamu berada didalam keadaan sihat sebagai persediaan diwaktu engkau sakit dan ketika engkau masih hidup sebagai bekalan ketika engkau mati." (AlBukhori)


salam semua..lambatnya nak update blog,daripada sikap bertangguh yg sungguh tidak elok..berdasarkan tazkirah pagi ni,eloklah kita semua ambil iktibar,sentiasa memperingatkan diri,suami keluarga dan sesama kita akan sikap yg tak molek ini..
nak solat-jap lagi...
nak mandi- jap tunggu sat
nak masak-jap ler..nak layan tv ni..maharaja lawak ni...
nak buat kerja sekolah?-hemmmm.....nantilah....
update blog?-takde idea lah....

huhuhhuh..tu lah peel kita...sentiasa memberi alasan yg bolehje kita elakkan...oleh itu, sama-samalah kita memperbaiki diri dari hari ke hari...amin..

Artikel Sangat Berguna

Arkib Blog