Raya datang lagi!

dup dap dup dap...dah 22 hari berpuasa..hanya tinggal beberapa hari lagi dah nak raya..Kebanyakan orang dah mula sibuk-sibuk bercerita perihal Raya. baju raya,duit raya,kuih raya dan paling sedap juadah raya yang berbilang rasa!ERmmmm..sedapnya..


tu baru satu..yg lain-lain lagi?huhuhuhuhuhu..kang baju kebaya tak muat nanti!yang abang, sampin pon tak muat!

Tanpa kita sedari ada sesetengah juadah boleh menyebabkan kandungan lemak jahat dalam salur darah makin meningkat.

Sehubungan dengan itu, (cewah),ada jenis2 vitamin yang mampu meng'counter attack'kan meneutralkan makanan makan ini..kata paling senang kasi seimbang lah!

Apakah vitamin yang sekurang-kurangnya ada demi mengawal kandungan kolestrol dalam darah terutama dalam mengawal kolestrol jahat iaitu LDL.



ataupon amik yang set ni,lagi mantop!


Ada 2 set lagi. sumer ni untuk kegunaannya

Vitamin C sangat perlu dan penting untuk pembuluh darah. Salur darah yang kurang vitamin C ibarat getah paip yang reput dijemur matahari dan bila2 masa sahaja boleh pecah.

Lecithin penting untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids). Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol. Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL). Membantu kawal paras triglycerides. Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah. Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol
GLA ianya mengandungi vitamin E disamping ianya berfungsi untuk menstabilkan keadaan hormone di dalam tubuh badan kita. Ianya juga membantu membakar lemak di dalam salur darah. Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung. Mengawal kencing manis dan darah tinggi. Mengawal kolesterol dan bagus untuk fungsi saraf.

Vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.Menguatkan imuniti tubuh.Memperlahankan proses penuaan.

Hubungi saya untuk dapatkan harga istimewa!Special nih!








Artikel Sangat Berguna

Arkib Blog