Tips untuk cepat hamil...

sejak dua menjak ni cikgu bnayak post n gali tenatang tips2 camni..hehe..bukan maksudnya cikgu tgh preggie..tapi saja jer teringat nak buat gini..walaupun Faiz dah 2tahun plus, n cikgu tak selesai tanggungjawab menyususkan, hehe,tapi nnt dulu..hehehhehe

Tapi nak share gak tengah rajin ni nak gali2 tips. Hasil carian pak gugel..banyak yg dapat di ceduk cer cuba tengok!

Bagi yang susah nak dapat anak(mengandung) mungkin anda boleh cuba petua ini. Petua ni saya dapat melalui email daripada salah seorang sahabat saya. Katanya petua ini alhamdulillah memang terbukti setakat ini.

Begini petuanya :
  1. Ambil segenggam kacang hijau.
  2. Rendam kacang hijau itu selama 2 hari (sampai tumbuh ekor anak tauge kira-kira panjang ekor itu menjadi 2 kali panjangnye kepala tauge). Air rendaman tu hendaklah sama aras dengan kacang hijau (bagi kacang tu tenggelam dalam air).
  3. Tutup bekas tu (kalau nak mudah, rendam guna periuk)
  4. Bila dah jadi anak tauge, cuci dan buang kulit hijau yang ada (kulit kacang hijau)
  5. Rebus tauge itu dengan 2 gelas air kira-kira dalam 15 minit dengan api sederhana.
  6. Apabila air rebusan itu dah tinggal jadi separuh. Tapis & ambil air rebusan yang tinggal (kira-kira dalam segelas).
  7. Minum air rebusan itu tiap-tiap pagi bermula dari 1st period sampai waktu subur.
Menurut pengamal petua ini, mereka cuma mengamalkan petua ini sebulan saja. Lepas sebulan amal, dengan izin Allah dia mengandung, katanya. Menurutnya lagi, kawan-kawan nya yang lain yang mengamalkan petua ini juga, Alhamdulillah berjaya mengandung.
Kepada mereka yang inginkan anak, cubalah amalkan petua ini. Cuba amalkan dan tawakal pada Allah. Doa banyak-banyak. Semoga dipercepat menimang cahaya mata. Sekian.



note-kacang hijau tinggi estrogen..

selain itu, amalkan makan VIT C dan VIT E

bagi suami, makan tablet zink..banyak perbezaannya



Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan Jika ingin membuat tempahan dan pertanyaan, sila sms atau call 016 208 9081
Jadi Ahli Shaklee Klik untuk Jadi Ahli Shaklee

cara buat order shaklee Klik untuk senarai vitamin dan buat pesanan

email pertanyaan ke admin Klik untuk email pertanyaan

1 comments:

salam. nak tanya. yang minum sampai hari subur tu. just segelas air yang rbus tadi tu ke? minum sikit2 mcm tu? ke nak kna rebus banyak2 kali. thanks :)

 
Hani Jalani