HALAL SHAKLEE, HALAL KE?


Syukur alhamdulillah sekiranya anda masih tertanya-tanya adakah Shaklee ni  halal. Ini bermakna anda memang sentiasa menjaga sumber yg masuk dalam tubuh badan kita. Syabas kerana mencari yang halal. Persoalan disini, Halalkah Shaklee ni?

Shaklee yang masuk pasaran Malaysia memng halal, ada sijil halal dan badan yang mengeluarkan sijil halal tersebut diiktiraf oleh JAKIM. itu yang kita nak kan? asal ada JAKIM, oklah tu.

Ini sijil halal Shaklee, boleh juga layari laman web shaklee sendiri

Produk yang dipasarkan di Malaysia adalah tersenarai dalam sijil tersebut termasuk yang menggunakan bovine gelatin iaitu Lecithin, OmegaGuard dan Vita-E complex. (Tidak semua produk Shaklee ada dalam pasaran Malaysia) 
Maka jangan risau berlebihan sekiranya anda terbaca perkata 'bovine' tu.

ISA pula adalah salah sebuah badan pengeluar sijil halal di Amerika yang diiktiraf oleh JAKIM. Senarai penuh badan luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM 
 



Sebagai penutup, produk2 dalam pasaran Malaysia terdapat dalam senarai dalam sijil di atas. Sekiranya anda mendapatkan produk Shaklee dari pasaran Malaysia, anda tak perlu ragu-ragu.

Kepada pengguna Shaklee, dan kepada yang mahu mencuba dan menikmati kebaikan Shaklee, gunakannya tanpa was-was. Selamat menjalani kehidupan yang lebih sihat!






Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan Jika ingin membuat tempahan dan pertanyaan, sila sms atau call Cikgu Hani 016 208 9081 
email= hanijalani@gmail.com Whatsupp je pon boleh = 019 271 0642

Artikel Sangat Berguna

Arkib Blog