Ubat puting susu sakit melecet atau luka, ada tak?

Mau menangis menjerit bila puting susu melecet dan luka bila anak kesayangan menyusu. Pedih dan perit. Tapi dek kerana sayang dan kesian, tahan jugalah. 
Selalu tak jadi?
Siapa yang selalu jadi?

Banyak sebab boleh terjadi begini. Antara sebab yag biasa ialah sebab baby suka mengempeng / bergayut.
Boleh baca entry ni pasal BABY MENGEMPENG.

CARA RAWAT PUTING SUSU LUKA juga pernah dibincangkan. KLIK CARA RAWAT PUTING SUSU LUKA untuk refresh kembali.

tapi, setelah seminggu menyapu susu ibu shj kurang berjaya (sebab agak lambat cara ni), cikgu pon pergi mencari krim PURELAN 100 medela. Menyapu susu ibu kurang berjaya sbb luka yang agak banyak sekeliling puting cikgu sbb keadaan anak yang suka mengempeng dan menyusu sentiasa. Setiap kali menyusu dia akan gigit dan luka sukar dan lambat sembuh. Maka, cikgu mencari alternatif menyapu ubat lebih cepat.

vitamincikgu susu ibu

Cikgu terjumpa krim MEDELA PURELAN 100 ni di kedai Apple Baby House di Alor Setar. Yang mencari di Kedah sekitar Alor Setar bolehla cari kat kedai barangan bayi dan kanak-kanak yang cikgu rasa terbesar kat Alor Setar ni..semua ada. Krim ni rupanya gini dan berharga RM49 utk tiub 37g. Okla tu, cukup besar dan pasti cukup.

Ubat puting susu sakit melecet atau luka,MEDELA PURELAN 100, purelan, shaklee murah, puting luka, puting melecet, sakit puting, nipple luka, aerola luka, sakit nipple, nipple sakit, nipple berdarah, susu banyak, ESP, milk booster, sakit menyusu, menyusu badan, susu badan, MEDELA, ubat sakit puting, puting merekah.

CARA PAKAI KRIM MEDELA PURELAN 100


  1. Selepas penyusuan, sapu sedikit susu ibu keliling aerola dan puting susu.
  2. Biarkan susu kering seketika, jgn lap, biar kering sendiri.
  3. Sapu sedikit, sebesar kacang hijau/ secukupnya sekeliling aerola, kawasan puting atau kawasan-kawasan yang merekah.
  4. Biar kering, jgn lap. Bila nak menyusu tak perlu basuh atau lap.teruskan susu, insyaAllah tak bahaya.
  5. Tips - sepanjang di rumah, jgn pakai bra/ baju dalam. Supaya luka mudah sembuh. :)
Sepanjang tempoh luka, cikgu masih lagi menyusukan anak tersayang seperti biasa dan dengan penuh senyuman (dalam kesakitan,huhuhu). Bertabahlah, pasti kita mendapat ganjaran di dunia dan di akhirat insyaAllah mudah-mudahan, kan?

Oh ya, selain kaedah sapu, cikgu juga amalkan makan kan Vitamin C dan Vitamin E untuk baik pulih luka dengan cepat dan beri kelembapan extra pada nipple berkesan tau! Baca balik entry ini cara rawat puting susu luka. Insya allah, konsisten dan istiqomah. Kita sihat, anak pon sihat.


senyum baby dan gigi-giginya yang tajam..huuuu
Ubat puting susu sakit melecet atau luka,MEDELA PURELAN 100, purelan, shaklee murah, puting luka, puting melecet, sakit puting, nipple luka, aerola luka, sakit nipple, nipple sakit, nipple berdarah, susu banyak, ESP, milk booster, sakit menyusu, menyusu badan, susu badan, MEDELA, ubat sakit puting, puting merekah.


NAK HARGA TERBAIK?
sila sms atau call 
 ✔Cikgu Hani 019 271 0642 
 ✔Email= hanijalani@gmail.com / vitamincikgu@gmail.com ✔Whatsapp/wechat/telegram = 019 271 0642 
✌PENGEDAR SHAKLEE TERBAIK ANDA, 
 ✌COD SERATA KEDAH, KULIM, ALOR STAR DAN JITRA 
✌POSLAJU SERATA MALAYSIA, LUAR NEGARA PON BOLEH
✌ iR Hani 858760 Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Artikel Sangat Berguna

Arkib Blog