Cara Atasi Masalah Kolesterol


Satu daripada tiga orang dewasa di Malaysia mempunyai paras kolesterol yang tinggi.*
Adakah anda juga termasuk dalam statistik itu?

Paras kolesterol darah yang tinggi boleh dialami oleh sesiapa sahaja, tanpa mengira usia. Ia adalah masalah serius yang boleh meningkatkan risiko penyakit jantung iaitu pembunuh nombor satu di Malaysia. 

Hakikatnya, semakin tinggi paras kolesterol anda, semakin tinggilah risiko yang anda hadapi.

Phytocol ST, Cara Atasi Masalah Kolesterol, koelsterol tinggi, cara ubat kolesterol, nak turunkan kolesterol, ubat shaklee, tinggi kolesterol, cara kawal kolesterol, sakit jantung, Shaklee murah, Shaklee Kedah, ubat Shaklee, ubat jantung, ubat kolesterol tinggi, high Cholesterol, High BP

Atasi Masalah Kolesterol Anda Secara Semula Jadi
dengan FITOSTEROL

Terdapat 2 jenis kolesterol dalam darah anda:
· Lipoprotein ketumpatan rendah (LDL) boleh membentuk plak dan menyumbat arteri, seterusnya meningkatkan risiko serangan jantung dan strok.  Lazimnya ia dikenali sebagai ‘kolesterol tidak baik’.

· Lipoprotein ketumpatan tinggi (HDL) atau kolesterol ‘baik’ dapat menyingkirkan kolesterol tidak baik dengan membawanya ke hati untuk disingkirkan.  

Oleh yang demikian, bagi melindungi diri daripada penyakit kardiovaskular, anda hendaklah mengekalkan paras kolesterol HDL yang tinggi dan paras kolesterol LDL yang rendah.

Walaupun paras kolesterol darah anda tinggi, terdapat beberapa langkah yang boleh anda ambil untuk mengurangkannya demi melindungi kesihatan anda.

Cara Atasi Masalah Kolesterol

  • Amalkan pemakanan seimbang, rendah lemak tepu dan tinggi serat larut air.
  • Lakukan aktiviti fizikal dengan kerap.
  • Kurangkan berat badan berlebihan.
  • Makan 2-4 biji Phytocol ST setiap hari.


 Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH) mengesyorkan penambahan 2,000mg FITOSTEROL ke dalam diet harian anda untuk merendahkan paras kolesterol secara semula jadi.
 (bukan saya cakap ye.. NIH yang cadangkan)

Untuk itu, Memperkenalkan PHYTOCOL-STTM Shaklee

Pilihan Sihat dengan 2,000mg Fitosterol Setiap Hari
Phytocol ST, Cara Atasi Masalah Kolesterol, koelsterol tinggi, cara ubat kolesterol, nak turunkan kolesterol, ubat shaklee, tinggi kolesterol, cara kawal kolesterol, sakit jantung, Shaklee murah, Shaklee Kedah, ubat Shaklee, ubat jantung, ubat kolesterol tinggi, high Cholesterol, High BP


PHYTOCOL-STTM Shaklee ialah formula proprietari berasaskan bahan-bahan yang terbukti secara klinikal berkesan untuk menyekat penyerapan kolesterol dan merendahkan paras kolesterol LDL.

*Tinjauan Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan, 2011
** Saranan NIH untuk merendahkan kolesterol: makan makanan kurang lemak tepu dan kolesterol, bersenam, kurangkan berat badan, ambil lebih banyak serat larut air, dan amalkan pengambilan 2,000 mg sterol dan stanol tumbuhan setiap hari.Dengan struktur yang sama seperti kolesterol, Fitosterol akan bersaing dan mengalahkan kolesterol untuk penyerapan dalam usus. 

Ini bermakna bahawa semakin banyak Fitosterol yang anda ambil, maka semakin kurang kolesterol yang dapat diserap oleh tubuh dan semakin tinggi peluang anda untuk merendahkan paras kolesterol LDL anda.
Bertindak Bijaklah Hari Ini, ATASI KOLESTEROL secara Semula Jadi!

dengan SHAKLEENAK HARGA SHAKLEE TERBAIK?
sila sms atau call 
 ✔Cikgu Hani 019 271 0642
 ✔Email= hanijalani@gmail.com / vitamincikgu@gmail.com 
✔Whatsapp/wechat/telegram = 019 271 0642 
✌PENGEDAR SHAKLEE TERBAIK ANDA, 
 ✌COD SERATA KEDAH, KULIM, ALOR STAR DAN JITRA 
✌POSLAJU SERATA MALAYSIA, LUAR NEGARA PON BOLEH
✌ iR Hani 858760 Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Artikel Sangat Berguna

Arkib Blog