Kucing sembuhkan penyakit?

Sapa suka kucing? Sayang sangat pada kucing? Angkat tangan. Kucing juga adalah haiwan kesayangan Nabi Muhammad s.a.w tau. Selain daripada kucing ni sifat dia comel, manja dan lawak kadang-kadang, kucing juga banyak beri kebaikan kepada manusia umumnya.

Kucing banyak effect pada kesihatan manusia in a good ways. Kucing adalah satu agen pencegah penyakit secara semula jadi atau kata orang putih 'natural healer'.
Kucing sembuhkan penyakit, bunyi kucing, kucing purr, cat purring, dengkur kucing, sayang kucing, cat's lover, saya sayang kucing, Shaklee Kedah, Shaklee Alor Setar, pengedar Shaklee bertauliah, SID
(Fathi dan Abel kami)

Ada fakta yang mengatakan Kucing mempunyai getaran yang mampu memberikan Terapi Perubatan terbaik kepada manusia dalam melawan pelbagai jenis penyakit. Kucing boleh sembuhkan penyakit? Wah, dengan kata lain, apabila memelihara kucing, anda mempunyai peluang untuk hidup sihat dan lebih gembira berbanding orang lain yang tidak memiliki kucing. Sejauh mana kebenaran fakta ini?

Kucing sebenarnya mempunyai getaran yang dinamakan sebagai 'Purring'. Purring pada seekor kucing mempunyai getaran antara 40-140 Hz yang kita tidak perasan dan ia dikatakan menjadi Terapi Perubatan yang baik untuk pelbagai penyakit. Maka dengan itu kita boleh katakan kucing membantu sembuhkan penyakit. Bagaimana pulak tu?

Kucing sembuhkan penyakit, bunyi kucing, kucing purr, cat purring, dengkur kucing, sayang kucing, cat's lover, saya sayang kucing, Shaklee Kedah, Shaklee Alor Setar, pengedar Shaklee bertauliah, SID

1. Penghilang Stress
Membelai kucing yang sedang membunyikan 'Purr' akan menenangkan si pembelai. Ia akan meredakan tekanan kepada mereka yang membelainya.

2. Kesihatan Jantung
Orang yang memelihara kucing mempunyai risiko kurang 40% peluang untuk di serang penyakit jantung, berbanding mereka yang tidak memelihara kucing. Kajian selama 20 tahun yang dijalankan di Pusat Penyelidikan Strok Minnesota, Amerika Syarikat, ke atas lebih 4,000 orang berumur 30 hingga 75 tahun mendapati, individu yang tidak pernah membela kucing mempunyai keberangkalian 40 peratus meninggal dunia akibat serangan jantung dan risiko 30 peratus lebih tinggi meninggal dunia akibat penyakit jantung lain.

3. Menyembuhkan Luka Dalaman
Getaran Purr kucing ini boleh menyembuhkan luka dalaman badan seseorang.

4. Memulihkan Otot
Jika anda mempunyai otot yang kejang dan bengkak otot, getaran Purr kucing ini boleh memulihkannya.

5. Risiko Disponea
Getaran Purr boleh mengurangkan anda risiko terkena penyakit Disponea (sesak nafas)

6. Kesihatan Tulang
Getaran Purr antara 25 - 50 Hz adalah getaran TERBAIK dan Getaran 100 - 200 Hz adalah Kedua TERBAIK untuk membantu meningkatkan kesihatan tulang anda. Berdasarkan penyelidikan saintifik olehElizabeth von Muggenthaler,  pakar biocoustics di Fauna Communication Research Institude in North Carolina, bunyi dengung kucing adalah dalam julat frekuensi 25 hingga 40 kitaran sesaat (Hz). Apabila manusia didedahkan kepada frekuensi 20 hingga 50 Hz, kepadatan tulang manusia juga bertambah. 

7. Tekanan Darah
Berinteraksi dengan kucing dan mendengar getaran Purr Kucing dapat membantu anda dalam membantu menurunkan tekanan darah dan menstabilkannya.

Kucing sembuhkan penyakit, bunyi kucing, kucing purr, cat purring, dengkur kucing, sayang kucing, cat's lover, saya sayang kucing, Shaklee Kedah, Shaklee Alor Setar, pengedar Shaklee bertauliah, SID


DAH ADA KUCING? TAK BELA KUCING? Kalau tak mahu bela kucing, cukupla dengan tidak menyeksa dan berilah makan kepada kucing-kucing terbiar atau kucing jalanan. Mereka juga berhak hidup dan diberi kasih sayang. Sambil tu dengar bunyi purr mereka. Apapun, jangan marah-marah sangat kucing ye? Dia pun makhluk tuhan juga. Ingat, bunyi tu dapat sembuhkan penyakit, dengan izin Allah jua.




NAK SHAKLEE DENGAN HARGA TERBAIK?
sila sms atau call 
 ✔Cikgu Hani 019 271 0642 
 ✔Email= hanijalani@gmail.com / vitamincikgu@gmail.com ✔Whatsapp/wechat/telegram = 019 271 0642 
✌PENGEDAR SHAKLEE TERBAIK ANDA, 
 ✌COD SERATA KEDAH, KULIM, ALOR STAR DAN JITRA 
✌POSLAJU SERATA MALAYSIA, LUAR NEGARA PON BOLEH
✌ iR Hani 858760 Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Artikel Sangat Berguna

Arkib Blog