UBATi GOUT DENGAN CEPAT

Perkataan GOUT berasal daripada perkataan Latin yang bermaksud setitis. Gout adalah salah satu bentuk arthritis yang disebabkan oleh hablur-hablur asid urik yang berkumpul pada bahagian sendi. Kebanyakan penghidap gout adalah lelaki yang berumur 30 tahun ke atas. 


Walaupun begitu, tidaklah bermakna kaum wanita boleh memandang ringan penyakit ini. Kebanyakan wanita yang menopous terdedah dengan risiko gout. Bagaimana kita hendak ubati sakit gout ini dengan cepat?


Gout tidaklah terlalu menyakitkan tetapi ia boleh menjejaskan fungsi satu sendi seperti ibu jari. Pada waktu yang sama, ia akan mengganggu fungsi sendi-sendi yang lain seperti tumit, lutut, pergelangan tangan, siku, jari dan tulang belakang. 

Sakit gout, Gout, cara ubat gout, ubat gout, cara ubati gout, ubati gout cepat, sakit gout, testimoni gout, cara makan set gout, set gout shaklee, gout dan kesan, gout kenapa, kenapa gout, Vitamin C, Alfalfa, vivix shaklee, shaklee kedah, shaklee alor setar, performance drink

Penghidap gout akan mengalami peningkatan dalam aras asid urik atau masalah penyingkiran asid urik. Berkemungkinan juga penghidap gout mengalami kedua-dua masalah ini. Masalah ini berpunca daripada faktor usia, obesiti, kencing manis, serangan jantung, darah tinggi mahupun keturunan. Lebih baik kita ubati dan cegah gout sebelum ia melarat.

Faktor gout

Penyakit ini boleh berlaku kerana:
 • pengambilan alkohol berlebihan, 
 • pengambilan ubat-ubatan seperti diuretik dan aspirin serta makanan yang kaya dengan purin. 
 • Kekurangan air dalam tubuh dan kecederaan pada sendi juga menjadi faktor utama gout.

Bagaimana vitamin tanpa sintetik  Alfalfa, Advanced Joint Health Tablet, Omega dan Performance Drink ini dapat ubati gout dengan cepat?
 1. ALFALFA - detox semulajadi yang menyingkirkan toksik secara lembut dari badan. Pengamal alfalfa perlu mengambil air yang banyak untuk melancarkan proses detox ini. Ini dapat mengurangkan pembentukan baru uric acid.
 2. OMEGA GUARD – mengelakkan keradangan sendi. Mengurangkan dan mengelakkan inflammatory (bengkak) pada anggota yang terkena serangan GOUT.
 3. ADVANCED JOINT HEALTH TABLET – mengandungi ekstrak boswellia dan ekstrak jagung yang berfungsi untuk meningkatkan keselesaan sendi.
 4. VITAMIN C - untuk mengurangkan uric acid di dalam badan
 5. PERFORMANCE DRINK – memelihara kandungan bendalir dalam badan supaya mencukupi untuk mengelakkan dehidrasi. Penting untuk pesakit gout mempunyai bekalan air mencukupi dalam badan untuk proses perkumuhan asid urik.
 6. Vivix Vivix ™ - Minuman ini dipenuhi dengan kebaikan ekstrak beri dan anggur yang sekaligus dapat membantu pesakit gout melawan penyakit ini. Dengan pengamalan yang berterusan, adalah tidak mustahil, untuk mereka kembali pulih dan sihat dan seperti sedia kala. Vivix juga bukan hanya untuk gout, malah membantu dalam masalah penyakit kronik yang lain seperti darah tinggi, kencing manis dan barah.
Sakit gout, Gout, cara ubat gout, ubat gout, cara ubati gout, ubati gout cepat, sakit gout, testimoni gout, cara makan set gout, set gout shaklee, gout dan kesan, gout kenapa, kenapa gout, Vitamin C, Alfalfa, vivix shaklee, shaklee kedah, shaklee alor setar, performance drink

Cara pengambilan:
 1. Alfalfa: 3-5 biji selepas makan tengahari dan malam
 2. Vitamin C : 2 biji pagi dan petang
 3. Omega Guard: . Disarankan ambil 2-3 cap sehari. 1 capsule pada waktu pagi, 1 cap lepas lunch dan 1 cap selepas makan malam.
 4. AJHT: 2 biji setiap hari selepas makan malam
 5. Performance Drink: 3 sudu sekali bancuhan. Boleh diminum bila-bila masa
 6. Vivix: 1 sudu besar setiap pagi
DAPATKAN BUKU PANDUAN, KONSULTASI DAN CARA MAKAN YANG BETUL DAN TEPAT KHUSUS UNTUK ANDA DENGAN CARA CALL/SMS/WHATSAPP/TELEGRAM 0192710642 CIKGU HANI

NAK HARGA TERBAIK?
sila sms atau call 
 ✔Cikgu Hani 019 271 0642 
 ✔Email= hanijalani@gmail.com / vitamincikgu@gmail.com 
✔Whatsapp/wechat/telegram = 019 271 0642 
✌PENGEDAR SHAKLEE TERBAIK ANDA, 
 ✌COD SERATA KEDAH, KULIM, ALOR STAR DAN JITRA 
✌POSLAJU SERATA MALAYSIA, LUAR NEGARA PON BOLEH
✌ iR Hani 858760 Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Artikel Sangat Berguna

Arkib Blog