Jangan Minum Air Dari Sinki Bilik Hotel Kerana...

Air adalah keperluan asas dalam kehidupan kita. Tanpa air, kita boleh terdehidrasi dan menyebabkan pelbagai masalah kesihatan yang kronik. Tanpa air, banyak kerja seharian kita tak boleh lakukan. Air yang bersih, sihat dan tidak tercemar sangat penting untuk digunakan sebagai air minuman.

Tapi, bila kita pergi jalan-jalan, duduk hotel, air bersih yang diyakini bersih adalah dari air botol mineral sahaja kan? Yakin ke nak masak dan minum air dari sinki hotel tu? Kalau begini?


Itu apa yang pernah berlaku pada sebilangan dari kita kan? Nak minum air, air mineral dah habis, maka terpaksa masak sj air dari sinki hotel. Dah banyak dah cerita pasal air sinki hotel ni, tapi dah terdesak kan, apakan daya. Kalau sakit perut, kenalah cari ubat. Tapi kalau sekeluarga sakit, apakah makna bercuti kan?

Selepas itu, saya dapat penyelesaian. Bawa penapis air sendiri. Ala..takkan nak angkut sebesar-besar penapis yg sangkut kat sinki umah tu? Kena pakai lektrik plak tu..

Saya dah jumpa. Dengan Water Pitcher Shaklee, tak payah lagi beli air mineral. Guna terus air dari sinki tapi masuk dalam jug ini untuk di tapis. Lebih selamat bukan. Kajian telah dijalankan oleh Shaklee untuk tahap keberkesanan penggunaan penurasan jag ini. Boleh baca lanjut dalam artikel tentang jug mudah alih Penapis air Shaklee ini. Dengan membeli set ini, kita akan mendapat 3 filter tambahan..Bukan housing je tau, siap filter dan ada 2 utk spare lagi. Seperti gambar di bawah ini.


Asal nak g jalan-jalan je mesti singgah beli air mineral. Duduk hotel pon beli air mineral. Berapa kos air mineral tu ye?


Selalu beli air mineral? Mesti tau harga sebotol tu kan?
Jom buat perkiraan mudah

Calculation :
1 filter ini boleh menapis lebih kurang 80 gallon air

So, 80 X 3 filter = 240 gallon
240 gallon = 908.25 liter

Katakanlah sebotol air mineral besar (1.5 liter) berharga RM 2.00 sebotol

So, anggaran 908.25 liter air adalah bersamaan 606 botol air mineral bersaiz besar!!!!

606 botol X RM 2.00 sebotol = RM 1,212.00

SEDANGKAN HARGANYA, TAK SAMPAI PUN SETENGAH DR RM 1,212 TUHHH!!!

Penjimatan dengan Jug Water Pitcher Shaklee



Ya, semestinya anda dapat berjimat dengan banyak dalam perjalanan anda untuk mencari air bersih yang diyakini selamat untuk diminum. Bahkan, ia boleh digunakan dan tahan lama. Sudah tentu berjimat berganda-ganda sekaligus dapat menjamin kesihatan diri sepanjang musafir. Banyak penyakit datang dari pengambilan air yang tidak bersih, tahu?

Oh ya, Berapa harga Water Pitcher ni ye? Nak tahu? Call/sms/whatsapp/telegram Hani 0192710642 atau klik Get Clean® Water Pitcher SHAKLEE

Sudahla murah, berbaloi beli, banyak pula kelebihan dan faedah menggunakan penapis mudah alih ini. Ohya, dan ia adalah penapis mudah alih pertama yang dipatenkan di dunia. Hebat kan?


NAK TAHU LEBIH LANJUT TENTANG PENAPIS MURAH NI? KLIK PENAPIS MURAH

Penuras air ni mobile ye..boleh bawa kemana-mana.(macam jug je)  Setakat duduk hotel 3-4 hari boleh sgt leh tu..tak payah beli mineral water dalam botol. Lagipun air botol bukan baik sgt pon! Itulah antara kelebihan guna Water Pitcher Shaklee ni.

Boleh terus beli juga dari esell ini. Klik sini. 




NAK HARGA TERBAIK?

sila sms atau call 
 ✔Cikgu Hani 019 271 0642 
 ✔Email= hanijalani@gmail.com / vitamincikgu@gmail.com ✔Whatsapp/wechat/telegram = 019 271 0642 
 ✌PENGEDAR SHAKLEE TERBAIK ANDA, 
 ✌COD SERATA KEDAH, KULIM, ALOR STAR DAN JITRA ✌POSLAJU SERATA MALAYSIA, LUAR NEGARA PON BOLEH✌ iR Hani 858760 Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Artikel Sangat Berguna

Arkib Blog