Alahan Sabun Cuci Pinggan Sampai Tangan Gatal-Gatal

Kerja mencuci pinggan memanglah kerja-kerja rutin ibu mithali. Setiap hari pasti penuh satu sinki kita bermain dengan air sabun yang memberi kesan gatal-gatal pada tangan halus kita tu. Kadang-kadang, dek kenduri atau jiran tetangga datang minum kopi, tangan kita tak sempat kering asyik mencuci pingan je. Kulit tangan jadi kering, menggelupas, gatal-gatal dan terus rasa sakit.

Alahan pada sabun pencuci pinggan akan jadi sekiranya kita kalau lama mencuci tu rasa tangan pedih-pedih dan sakit. Tangan akan kering daan bila kering jadi gatal. Ada sabun pencuci yang sangat pekat dan terasa bahan kimia dia. Itulah sebab utama tangan akan gatal-gatal dan merengsakan. Tambahan lagi kalau memang jenis kulit sensitif, lagilah kan tak tahan sabun pencuci yang pekat. Nak tahu apa rahsia tangan tak gatal lepas mencuci pinggan?


Mencuci Pinggan Lebih Mudah


Lepas berkenalan dengan Shaklee Dish Wash ni, dahlah harga sebotol tak mahal, tahan lama, guna setitik tapi berbuih, bau pun segar dan paling penting TANGAN TAK GATAL-GATAL. Ciri-ciri ni penting sebab malulah kalau tangan dan jari tak cantik sebab gatal-gatal.

Bayangkan, penuh satu singki pinggan mangkuk nak basuh lepas masak kari mamak dan nasi beriyani yang penuh minyak. Rasa macam nak kena pakai sarung tangan sebab nak basuh banyak sangat pinggan mangkuk. Tu baru pinggan belum periuk lagi. Tapi, titik dua tiga titik letak dalam mangkuk kecik, letak air sikit dan buihkan, terus sabun sental macam biasa pinggan. Ajaib, minyak cepat hilang.

Kalau nak tau, size botol dia ialah 473ml (16oz). Pakai sekali 2 titik letak dalam mangkuk. Boleh tahan 3 hari tau. Cuba kira agak-agak kalo rajin masak kenduri kendara pon rasa-rasa sebulan masih ada baki lagi. Tu belum termasuk guna untuk basuh botol susu anak dan buat sental awning tudung lagi.


Kelebihan Get Clean Dish Wash


Pencuci Pinggan Mangkuk Shaklee berbau harum dan tidak merengsakan tangan serta mesra alam sekitar. Hanya memerlukan beberapa titisan kecil sahaja untuk menanggalkan timbunan minyak yang melekat pada pinggan mangkuk anda.
  • Lembut pada tangan
  • Rumusan berasaskan tumbuh-tumbuhan daripada sumber semula jadi yang mapan
  • Buih sabun yang tahan lebih lama
  • Menjadikan pinggan bersih berkilau
  • Hanya beberapa titisan untuk mencuci timbunan pinggan mangkuk di dalam sinki

Tahukah Anda?

  • Sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi surfaktan berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti diethanolamine (DEA) dan sodium dodecylbenzensulfonate.
  • Kedua-dua bahan tersebut boleh merengsakan kulit dan mata.
Get Clean Dish Wash Concentrate tidak mengandungi bahan-bahan ini mahupun bahan berbahaya yang lain. ha, itulah sebab kita mesti pilih. Tak berbahaya dan jaga persekitaran uolls!

Pastikan Rumah Anda Selamat

Jom kita pastikan seluruh ceruk manapun bahagian rumah kita bersih dan kemas. Pastikan kita buat pilihan produk pencuci yang BETUL dan SELAMAT lebih-lebih lagi untuk kegunaan insan yang tersayang. BERKESAN terhadap semua kotoran degil, MESRA ALAM untuk bumi dan JIMAT untuk wang anda ;) Dalam erti kata lain, jadikan variasi Get Clean® sebahagian daripada rumah anda. 
Setiap rumah wajib ada sebotol pencuci pinggan murah, jimat, tak merengsakan dan mudah hilangkan kotoran berminyak! Exclusive hanya dari Shaklee . Murah je tau. Harga sebotol hanyalah RM28. Pelbagai guna. Jimat 21% kalau anda menjadi ahli ekskusif Shaklee dan membuat penjimatan dalam pembelian. Hubungi saya 0192710642 untuk Team kami.
Jika anda mempunyai masalah kering tapak tangan bila basuh pinggan, inilah penyelesaiannya.
Hubungi 019 2710642 untuk bantuan atau terus order set Get Clean rumah anda dari Shaklee. 
Berbaloi-baloi.



NAK HARGA SHAKLEE TERBAIK? 
sila sms atau call , 
 1. Cikgu Hani 019 271 0642 
 2. Email= hanijalani@gmail.com / vitamincikgu@gmail.com 
 3. Whatsapp/wechat/telegram = 019 271 0642 
 ✌PENGEDAR SHAKLEE TERBAIK ANDA, RUNDINGAN/ KONSULTASI TERBAIK. BIMBINGAN DAN TUNJUK AJAR CARA DAN JADUAL MAKAN VITAMIN DISERTAKAN DENGAN LENGKAP. 
 ✌COD SERATA KEDAH, KULIM, ALOR STAR DAN JITRA 
 ✌POSLAJU SERATA MALAYSIA, LUAR NEGARA PON BOLEH 
 iR Hani 858760 
 Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Artikel Sangat Berguna

Arkib Blog