Vitamin Untuk Kanak-Kanak Yang Tak Suka Makan Sayur Dan Kurus Keding

Setiap kali kalau makan, anak-anak kesayangan mesti memilih sayur-sayur letak tepi pinggan. Bila tak makan sayur, badan mereka pun kurus melidi je. Sungguh bagus kecekapan mata dan tangan mereka begitu gigih mengasingkan sayur dari makanan mereka. Selalu tak terjadi? Apa kita buat? Marah? Nasihat?
Anak tak suka makan, anak kurus
Bukan korang saja, anak-anak saya pon buat camtu. Ada sayur yang diorang pilih-pilih. Ada juga anak-anak kawan yang langsung tak mahu makan apa jenis sayur pon. Buah-buahan pon jarang sekali. Seperti yang kita tahu, vitamin dan serat perlu didapati daripada sayur-sayuran dan buah-buahan kan? Tapi, kalau anak-anak tak makan sayur, camna?

Macam mana nak pastikan mereka dapat khasiat secukupnye?
Saya memilih untuk bagi..

Multivitamin Lengkap dalam Vita-Lea® for Children Chewable

Pilihan terbaik untuk anak adalah dengan mengamalkan 1 biji Vitalea Chewable 1 biji sehari dari Shaklee. Ini formulasi terbaru tau. Hampir setahun produk ni dah discontinue, sekarang dah datang balik, tapi dengan Formulasi baru, dan pastinya lebih baik dari dulu.
Anak tak suka makan, anak kurus
Teliti jadual di atas, formulasi terkini ada peningkatan dan pengurangan. Hasil penyelidikan supaya satu tablet dapat membekalkan keperluan terbaik bagi anak kita. 


Adakah anak anda tak suka makan sayur dan kurus melidi? Siapa lagi yang perlu sangat multivitamin tambahan untuk melengkapkan nutrisi harian diorang?

Kanak-kanak yang perlukan Vita-lea For Children  ialah;

  1. Yang kurang selera makan, tengok makanan macam terpaksa.
  2. Yang memilih makanan- nak makan yang dia suka je setiap hari.
  3. Yang suka makan junk food, kalau boleh makan keropok dan coklat je.
  4. Untuk tingkatkan system imun supaya kurang demam.
  5. Yang kurang makan makanan berkhasiat (sebab memilih sgt makan tu la)
  6. Yang kurang minum susu , tengok susu je nak muntah.
  7. Yang tak suka makan sayur-sayuran dan buah-buahan
  8. Yang selalu jatuh sakit, senang terjangkit demam dan selsema.
  9. Yang kurang aktif dan kurang bermain.
Anak tak suka makan, anak kurus

Risau bila anak-anak ni lebih suka pilih makanan rapu dan kurang berkhasiat kan? Dalam hati fikir kenapalah mereka ni suka makanan yang sama je. Kita pulak sebab kesian takut anak lapar bagilah juga keropok dan jajan-jajan tu semua. Padahal kita tahu je nilai nutrisi makanan tu kosong. So, apa kita nak buat? Inilah cara kita nak galak anak makan, dengan cara memberikan multivitamin lengkap buat mereka.


Kenapa mereka perlu Multivitamin Vitalea For Children ni
  • Mengandungi 19 nutrien penting untuk perkembangan sihat kanak-kanak
  • Menyediakan 150% nilai harian vitamin D untuk kesihatan tulang dan gigi (kalau kurang minum susu pon takpe)
  • Memberi 100% nilai harian vitamin C (Kuatkan immune sistem badan anak anda- takla mudah terjangkit)
  • Perasa Anggur yang sedap, mudah kunyah. (kegemaran anak-anak kunyah-kunyah ni, elok kunyah ni dari kunyah gula-gula je)
  • Vitamin B yang menyokong fungsi sebenar proses badan manusia (Bagi tenaga anak cergas dan aktif bermain tak lesu seharian)
  • Berasaskan phytonutrien semulajadi (takde pewarna dan perisa tiruan tau)
  • Manisan semulajadi dengan Xylitol, tidak menggalakkan kaviti (bagus untuk gigi)
  • Kaya dengan sumber nutrien antioksidan (Diperkaya dengan buah oren, anggur dan campuran perisa beri)
Bayangkan, kita bagi anak kita makan sebiji atau 2 biji sehari je, kita dah boleh cover nutrisi tambahan yang anak kita tak dapat dari makanan kan? Tapi ini bukanlah bermakna kita tak bagi anak makan nasik plak. Tapi pastinya lepas makan ubat selera makan ni pastinya anak kita sendiri yang merayu-rayu nak makan nasik.
Anak tak suka makan, anak kurus
(bahagianya kita kalau anak suka sangat makan sayur camnih)

Biar Kurus Tapi Sihat

Kalau makan kat kedai makan luar, ada mata memerhatikan saiz anak kita yang kurus keding seakan kita tak bagi makan. Mesti kita taknak camtu kan? Bestnya kita tengok anak orang yang gemuk gedempol dan lalu makan. Kalaulah anak kita suka makan dan tak pilih-pilih makanan...
Dapatkan Vitalea Chewable dari Shaklee hari ini. Multivitamin yang lengkap, pastinya membantu memulihkan selera makan anak kita. Bila berselera, sayur-sayur dan buah-buahan semua pun sapu kan? Pasti tak tolak punya. Kita pon tak risau dengan tumbesaran anak dan nutrisi dalam badan dia.

Takpe, kalau kurus pun sebab mak ayah dia kurus, janji sihat sebab dapat semua nutrisi terbaik dalam makanan yang dia makan dan tentunya dari multivitamin terbaik untuk anak yang tak suka makan sayur yang kita bagi dia makan. So, apa berlengah lagi?
Nak promo kan? Boleh baca promo Beli Vitalea For Children Chewable . Kalau time promo, pastilah murah dan berbaloi-baloi.

Jangan lengah lagi untuk lengkapkan nutrisi dalam diet harian anak kita. Call sekarang 019 2710642 Hani

Nak Order online je? KLIK


Nak sembang-sembang? 
konsultasi? 
1. PM page vitamincikgu di https://www.facebook.com/messages/vitamincikgu 2.PM personal page saya, Anis Hani ( Cikgu Hani Shaklee) https://www.facebook.com/hanicikguvitamin 
3. Call/SMS/WhatsApp saya di 019- 271 0642 Cikgu Hani Shaklee Independent Distributor [858760] 
4. Email hanijalani@gmail.com. 
 PM untuk harga super bajet dari vitamincikgu sahaja! Khas untuk 10 terawal. ≧◠◡◠≦ 

 ✌PENGEDAR SHAKLEE TERBAIK ANDA, RUNDINGAN/ KONSULTASI TERBAIK. BIMBINGAN DAN TUNJUK AJAR CARA DAN JADUAL MAKAN VITAMIN DISERTAKAN DENGAN LENGKAP. 
 ✌COD SERATA KEDAH, KULIM, ALOR STAR DAN JITRA 
 ✌POSLAJU SERATA MALAYSIA, LUAR NEGARA PON BOLEH 
 iR Hani 
858760 
 Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Artikel Sangat Berguna

Arkib Blog