Anak Tak Mahu Minum Susu, Kurus Kering Dan Kerap Sakit? Betul ke?

Dilema sungguh bila anak tak mau minum susu. Anak yang tak mahu minum susu bila dah bercerai susu badan atau dah lebih 4 tahun. Secara tiba-tiba buat perangai tak mahu minum susu.

Orang cakap anak yang tak minum susu formula ni lepas minum susu badan kerap sakit. Dah la kurus kering badan dia, lagi la orang nampak sakit. Betul dak? Selalu je desas desus tepi telinga cakap kita ni yang kedekut nak bagi susu kat anak, padahal anak sendiri yang tak nak?isk, dilema betul.

Tapi, betul ke anak tak mahu minum susu ni, akan kurus kering dan kerap sakit?

Tonton sekejap TESTIMONI 2 orang ibu ini tentang anak mereka yang kerap sakit, tak selera makan dan kurus kering.


Betul ke anak tak mahu minum susu ni, akan kurus kering dan kerap sakit?


Ada 2 jawapannya;

1. Ya anak anda akan mudah jatuh sakit dan bertambah lah kurus JIKA anak anda tidak dapat khasiat makanan yang mencukupi. Sudahla tidak mahu minum susu, makan pun tak mahu, jadi mana nak dapat nutrien harian?

2. TIDAK. Anak yang kurus secara genetik tetapi tetap aktif dan cergas dan sangat berselera makan tetapi hanya tidak mahu minum susu sahaja. Kanak-kanak ini TIDAK MEMILIH jenis makanan malah makan makanan seimbang. Maka semua keperluan nutriennya dipenuhi.

IBU dan AYAH yang prihatin pastinya mahu anak yang sihat, cergas dan pintar kan?

Makanya mestilah memilih anak yang LALU MAKAN dan tidak memilih makanan. Bayangkan anak comel kita makan semua makanan yang kita hidangkan dengan berselera. Walaupun kurus kering nampaknya, tapi sihat dan bertenaga! 

Walau tanpa minum susu, anak tetap sihat dan cergas

Walaupun tanpa minum susu, anak kita sangat berselera makan. Masalah kerap sakit, batuk dan selsema walau bercampur dengan kawan-kawan kat taska pon tak berjangkit. Maka kos rawatan anak pun berkurang kan?

Untuk itu, berilah anak anda multivitamin. Samaada campurkan dalam minumam kegemaran atau boleh beri anak anda kunyah sahaja multivitamin tu. Mealshake berbentuk serbuk dan berikan vitalea for Children boleh kunyah-kunyah sahaja. Cepat, pastikan yang terbaik untuk anak anda.



Nak sembang-sembang? konsultasi?
 2. PM personal page saya, Anis Hani ( Cikgu Hani Shaklee) https://www.facebook.com/hanicikguvitamin
 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 019- 271 0642 Cikgu Hani Shaklee Independent Distributor [858760]
 4. Email hanijalani@gmail.com.
 PM untuk harga super bajet dari vitamincikgu sahaja! Khas untuk 10 terawal.

✌PENGEDAR SHAKLEE TERBAIK ANDA, RUNDINGAN/ KONSULTASI TERBAIK. BIMBINGAN DAN TUNJUK AJAR CARA DAN JADUAL MAKAN VITAMIN DISERTAKAN DENGAN LENGKAP.
 ✌COD SERATA KEDAH, KULIM, ALOR STAR DAN JITRA
 ✌POSLAJU SERATA MALAYSIA, LUAR NEGARA PON BOLEH
 iR Hani 858760
 Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Artikel Sangat Berguna

Arkib Blog