Sakit Gastrik Dan Cara Merawat Supaya Hilang Selama-lamanya

Sakit Gastrik kronik memang menyakitkan. Apatah lagi kalau dah menghadapinya bertahun-tahun. Macam-macam penawar gastrik dah cuba, Kalau makan Gelusil dan MMT tu biasalah. MC setiap bulan, lagi sakit kena gastrik masa mengandung.. Aduhh.. 

Tapi camna nak hilangkan terus? Dengar luahan hati seorang pengidap Gastrik Kronik selama 10 tahun dan macam magik tetiba hilang. Camna?




Sengsara Gastrik Kronik 10 Tahun Terubat Secara Tak Sengaja? Biar Betul... from iReach HD on Vimeo.

Apa tu Gastrik?

Betul ke gastrik boleh pulih, betul, saya pon salah seorang pesakit Gastrik. Macam akak kat video tu tadi, gastrik saya sejak dari zaman sekolah. Kena makan ubat baru elok. Sampai guling-guling tu biasa je. Lepas anak ke 2 dan amalkan Shaklee dan konsisten set Gastrik Takkan Berulang lagi. betul...

Gastrik atau istilah perubatannya, gastritis, adalah sejenis penyakit keradangan pada dinding atau lapisan mukosa perut yang mempunyai rawatan yang efektif. Tanda gastrik mudah dikesan kerana ia menyebabkan ketidakselesaan pada perut antaranya sakit perut, pada bahagian atas abdomen atau ulu hati, perut senak, berangin atau pedih, kembung, sendawa, loya, hilang selera makan atau turun berat badan. 


Set Gastrik Shaklee

Asasnya, set ini perlukan 4 vitamin asas ni. 

1.Energizing Soy Protien (ESP)

Komponen paling penting dalam gastrik iaitu seumber protein yang tinggi untuk pembentukan sel-sel kulit dan dinding usus yang baru untuk meulihkan semula dinding usus yang telah terhakis akibat gastrik. Elakkan pendarahan usus dari berlaku. memelihara ketebalan sel-sel kulit dalaman. Ia juga mempunyai sifat ALKALI yang tinggi yang boleh membantu meneutralkan asid hidrokolik dalam badan. Selain memmperbaiki sel dalaman untuk elak gastrik, ia juga membantu memulihkan sel kulit luaran supaya tampil lebih cantik, berseri.


Ostematrix mengandungi Magnesium dan Vitamin D yang sangat tinggi dan mudah diserap. Ia berkepentingan dalam meneutralkan asid yang telah menembusi esphagus dalam perut yang menyebabkan pedih ulu hati. ia juga merupakan kalsium yang mudah diserap oleh badan. Kurangnya kalsium menjadi penyebab utama serangan gastrik. Tak caya? cuba tanya mereka yang sering terkena gastrik ni suka minum susu tak? Berapa kerap minum susu atau ambil makanan yang bersumberkan kalsium. Pasti kurang kan?
3. PEPPERMINT-GINGER PLUS
Peppermint-ginger plus ni adalah pudina segar yang juga mengandungi halia yang hanya ditanam secara organik di negara beriklim sejuk. ia berfungsi untuk mengeluarkan angin dalam perut dan mengurangkan asid berlebihan daripada memenuhi ruang dinding perut. Angin inilah yang membuatkan kita sering muntah kalau terkena agstrik yang teruk. Angin terdapat dalam setiap badan individu, cuma kuantitinya samaada banyak atau sedikit berbeza dari seorang ke seorang yang lain. Angin juga kekal di dalam perut kerana tingginya asid di dalam perut kita. Bahaya angin adalah kerana ia boleh menyebabkan gas yang boleh menekan urat saraf. Saraf ini begitu dekat dengan jantung dan paru-paru. Jika tidak dirawati, komplikasi lain yang melibatkan jantung dan paru-paru boleh berlaku dan berlakulah simptom seperti sesak nafas dsb.

Bertindak sebagai penenang kepada pesakit gastrik selain membantu mengatasi sakit gastrik anda. Ia melengkapkan keperluan harian tubuh anda yang sangat diperlukan oleh tubuh dan sistem saraf kita. Ia berlainan sifat dengan pain killer yang hanya bersifat menghilangkan kesakitan yang sementara. Jadi tak perlulah makan pain killer lagi.


Tunggu apa lagi? Dapatkan sekarang.

Cara Merawat Sakit Gastrik Supaya Hilang Selama-lamanya

Mudah je kan? Konsisten je, sakit Gastik hilang dan takkan datang lagi kepada anda untuk selama-lamanya kerana anda jaga perut anda dengan baik. Janganla rugi sebab korang tak cuba dengan vitamin-vitamin Shaklee ni yang banyak bagi Shaklee Effect kesihatan diorang. Beli sekarang meh. KLIK sini atau telefon/whatsapp/telegram 0192710642 Cikgu Hani sedia menolong







Nak sembang-sembang? konsultasi? 
 2. PM personal page saya, Anis Hani ( Cikgu Hani Shaklee) https://www.facebook.com/hanicikguvitamin 
 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 
019- 271 0642 Cikgu Hani Shaklee 
Independent Distributor [858760] 
 4. Email hanijalani@gmail.com. PM untuk harga super bajet dari vitamincikgu sahaja! 
Khas untuk 10 terawal. ≧◠◡◠≦ jom jadi ahli dengan Team cikgu MIG klik sini 
 NAK HARGA SHAKLEE TERBAIK? sila sms atau call , 
 1. Cikgu Hani 019 271 0642 
 2. Email= hanijalani@gmail.com / vitamincikgu@gmail.com 
 3. Whatsapp/wechat/telegram = 019 271 0642 
✌PENGEDAR SHAKLEE TERBAIK ANDA, RUNDINGAN/ KONSULTASI TERBAIK. BIMBINGAN DAN TUNJUK AJAR CARA DAN JADUAL MAKAN VITAMIN DISERTAKAN DENGAN LENGKAP. ✌COD SERATA KEDAH, KULIM, ALOR STAR DAN JITRA 
 ✌POSLAJU SERATA MALAYSIA, LUAR NEGARA PON BOLEH 
 iR Hani 858760 
 Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Artikel Sangat Berguna

Arkib Blog