Just Do It, Yakin Dengan Keputusan Anda!

Seringkali kita berasa susah hendak buat keputusan. Teragak-agak dalam buat keputusan dan sentiasa ragu-ragu. Boleh ke tak? Boleh ke tak? Rasa tak yakin dengan apa saja keputusan kita, kalau boleh nak tukar je fikiran. Sering tak jadi begini? 

Rasa ragu-ragu dan tak yakin dengan diri adalah salah satu dilema yang diganggu oleh syaitan. Ye, Syaitan yang suka porak perandakan hati dalaman kita. Asyik tak yakin, sering berasa salah, sukar buat keputusan, malahan sering salahkan takdir. Apa dah jadi ni? 

Apa yang kita boleh buat? Tonton sebentar video motivasi bawah ni,




Ya, mudah sekali. Serahkan segalanya kepada Allah. Mohon dari Allah. Minta petunjuk, banyakkan berdoa dan solat-solat sunat. Bila hati kita tenag, jiwa kita bersih, kita lebih senang membuat keputusan secara rasional. Yakin dengan petunjuk yang Allah berikan. Yakin dengan keputusan tu dan JUST DO IT. Go with the flow.

Begitula saya pada mula-mula menjebakkan diri dalam perniagaan Shaklee ni. apa yang saya dapat adalah apa yang saya mintak dan mohon Daripada Allah. Syukur, Allah berikan ketenangan dan ketetapan hati untuk meneruskan perniagaan ni secara online dan offline berkat dari 'bertanya dulu dengan Allah'. 


Yakin Allah tunjukkan jalan, ikut saja apa yang dah diberikan contoh oleh upline-upline, maka saya menuju jalan yang besanr dalam perniagaan saya. Saya yakin. Ya, yakin sangat-sangat. Perjuangan dalam Shaklee ni bukan untuk diri sendiri, malahan untuk keluarga, bangsa dan agama. Saya dapat kawan-kawan, teman rapat seperjuangan dalam perniagaan bagai dalam keluarga sendiri. Kita boleh perbaiki mutu kesihatan diri dan keluarag bahkan dapat kegembiraan bila orang lain juga dapat kesihatan yang baik. Penting juga, mereka ini tunjukkan moral yang baik dan tunjukkan jalan agama yang benar. Alhamdulillah.

Sungguh besar nikmat Allah, kerana kita yakin dengan keputusannya yang pastinya baik buat kita. Amin Ya Rabb. Alhamdulillah syukur, dan pastinya akan meneruskan perjuangan yang masih jauh dan belum selesai. Nak join kami dan kumpulan? Klik untuk bantuan keahlian. Pastinya, tanyalah Allah dahulu, apa yang patut kita lakukan dan terus yakin dengan keputusannya. 



Nak sembang-sembang? konsultasi? 
 1. PM page vitamincikgu di https://www.facebook.com/messages/vitamincikgu 
 2. PM personal page saya, Anis Hani ( Cikgu Hani Shaklee) https://www.facebook.com/hanicikguvitamin
 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 019- 271 0642 Cikgu Hani Shaklee Independent Distributor [858760] 
 4. Email hanijalani@gmail.com. PM untuk harga super bajet dari vitamincikgu sahaja! Khas untuk 10 terawal. ≧◠◡◠≦ 
jom jadi ahli dengan Team cikgu MIG klik sini 
 ✌PENGEDAR SHAKLEE TERBAIK ANDA, RUNDINGAN/ KONSULTASI TERBAIK. BIMBINGAN DAN TUNJUK AJAR CARA DAN JADUAL MAKAN VITAMIN DISERTAKAN DENGAN LENGKAP. ✌COD SERATA KEDAH, KULIM, ALOR STAR DAN JITRA ✌POSLAJU SERATA MALAYSIA, LUAR NEGARA PON BOLEH 
 iR Hani 858760 
 Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Artikel Sangat Berguna

Arkib Blog