Jalan-Jalan Ke Kidzania Dengan Tiket Murah

Apa plan masa cuti sekolah ni? Selain daripada kem motivasi, mestilah kita nak bawa anak-anak jalan-jalan juga kan? Kali ini, saya memilih nak ke Kidzania Malaysia.

Sebelum pergi, benda yang kita mesti buat ialah survey-survey dulu harga tiket. Ini adalah untuk mempersiapkan poket supaya tidak bocor di tengah bulan nanti. Bajet berlibur juga kena jaga tau. 


Apa Itu Kidzania?

Bagi yang tak pernah tau apa tu Kidzania, Kidzania Kuala Lumpur ni ialah Indoor Theme Park. Dalam ni ada aktiviti 'Role-Play' macam main kerja-kerja tapi dalam suasana sebenar. Macam latihan kerja, ala-ala nak dedahkan budak-budak situasi pekerjaan. Dapat gaji tau bagi setiap pekerjaan ni. 

Ada dekat 90 aktiviti berbeza dan 60 jenis pekerjaan. Kidzania ni bukan hanya ada di Malaysia je, tapi ada di Santa Fe, Monterrey, Tokyo, Koshien, Jakarta, Lisbon, Dubai and Seoul.

Harga Tiket Masuk

Berikut merupakan harga tiket masuk dalam Kidzania. Masa cikgu pi tahun 2014 ada 2 sesi, tapi skang hanya satu sesi sehari. Masa Operasi dari jam 10 pagi hingga 9 malam.


Kaunter pendaftaran

(nampak tak cam jam tangan kat tangan tu? semua akan pakai ni termasuk baby.)


Fees Structure
AgeGuestWalk-In FeeOnline Purchase
Ages: 0 – 1BabyFreeFree
Ages: 2 – 3ToddlerRM 39.00RM 35.10
Ages: 4 – 17KidRM 80.00RM 72.00
Ages: 4 – 17OKU*RM 33.00– 
Ages: 18 – 59AdultRM 39.00RM 35.10
Ages: 60+SeniorRM 33.00RM 29.70
*OKUs can purchase tickets from the ticketing counter only. Presentation of OKU card is required.
  

Cara Nak Dapat Murah Masuk Kidzania

Ada beberapa promosi nak beli tiket masuk Kidzania ni. Kita kena alert dan pandai cari. Antaranya ialah;

1. Beli secara online kat website Kidzania terus. 
Lihat jadual atas. Harga diskaun 10% je. Klik sini untuk terus ke webiste Kidzania. Tak cukup  diskaun kan? Ha, tengok ni plak. 

2. Beli voucher dari Groupon
Cara ni kita kena beli online juga tapi melalui groupon ni. Senang je caranya pegi website Groupon ni,
akan keluar deals macam ni. pilihla kita nak berapa tiket. Jimat 15%. Tengok juga tarikh kegunaan ya bagi voucher ni. 

Admission from Nov 20, 2015 – Dec 30, 2015
  • Ticket for 1 child (aged 4 – 17) for RM64 instead of RM75
  • Ticket for 1 adult (aged 18 – 59) for RM33 instead of RM38
  • Ticket for 2 children and 1 adult for RM156 instead of RM188

Pilihla mana yang berbaloi samaada beli groupon ni ke dak. Ohya kalau beli voucher ni, kita kena print voucher ni dan kena redeem di kaunter Kidzania.

3.  Penjimatan 30% Sebagai Pemegang Kad Cimb Bank
Promosi ni baru lagi, untuk pemegang kad kredit debit dan Kwik Card CIMB bank boleh dapat 30% diskaun dari harga tiket semasa. 30% tu kiranya yang paling banyak la setakat ni. Selepas diskaun, harga tiket ialah;
Promotion valid from 1 November 2015 till 15 January 2016.
  • Ticket for 1 child (aged 4 – 17) for RM56 instead of RM80
  • Ticket for 1 adult (aged 18 – 59) for RM27.30 instead of RM39
     yeay jimat 30%

Info lanjut dan lebih jelas klik sini PROMOSI CIMB KIDZANIA
Berikut saya copy dari website atas tu;

Exclusive privileges with KidZania Kuala Lumpur

Exclusively for CIMB Bank credit, debit & Kwik card:
•30% off* KidZania Kuala Lumpur admission tickets when you flash your CIMB Deals app
•RM110 for KidZania Kuala Lumpur merchandise set (worth RM156)
•Sign up for B-KidZanian programme for only RM25

Participating outlet:
•KidZania Kuala Lumpur 
Terms and conditions:
1.Payment must be made with a CIMB Bank credit, debit or Kwik card.
2.Offer is not valid for online purchases.
3.Customers must show the CIMB Deals app within their mobile to enjoy in-store offers.
4.*Ticket (s) purchased with 30% discount must include at least one (1) Kid ticket.
5.KidZania Kuala Lumpur merchandise set includes one (1) backpack, one (1) pencil case, one (1) plush toy key chain and one (1) lanyard with PaZZport holder.

Pengalaman di Kidzania.

Saya akan kongsikan nanti. setiap tahun saya bawa anak-anak dan anak sedara ke Kidzania ni, ni antara gambar tahun 2013 dan 2014. tahun 2015 akan datang. Sebab tu saya share cara jimat ke Kidzania. Jimat la 30% dari beli kat kaunter. Jom pegi bawak anak-anak timba pengalaman di Kidzania. Jom tengok gambar sikit..










Nantikan nanti update gambar 2015 ya....

Pastikan anak-anak sihat dengan amalkan set Sihat Kanak-kanak ya....



Nak sembang-sembang? konsultasi? 
 1. PM page vitamincikgu di https://www.facebook.com/messages/vitamincikgu 2. PM personal page saya, Anis Hani ( Cikgu Hani Shaklee) https://www.facebook.com/hanicikguvitamin 
 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 019- 271 0642 
 Cikgu Hani Shaklee Independent Distributor [858760] 
 4. Email hanijalani@gmail.com. PM untuk harga super bajet dari vitamincikgu sahaja! 
Khas untuk 10 terawal. ≧◠◡◠≦ jom jadi ahli dengan Team cikgu MIG klik sini
 ✌PENGEDAR SHAKLEE TERBAIK ANDA, RUNDINGAN/ KONSULTASI TERBAIK. BIMBINGAN DAN TUNJUK AJAR CARA DAN JADUAL MAKAN VITAMIN DISERTAKAN DENGAN LENGKAP. ✌COD SERATA KEDAH, KULIM, ALOR STAR DAN JITRA ✌POSLAJU SERATA MALAYSIA, LUAR NEGARA PON BOLEH 
 iR Hani 858760 
 Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Artikel Sangat Berguna

Arkib Blog