Diabetes 20 Tahun Sampai Kena Dialisis Kembali Pulih

Organ habis rosak! Semua sebab Diabetes. Anak mana yang tidak sedih melihat sengsara ayahnya yang menghidap Kencing Manis dan akhirnya perlukan dialisis? Sudah hampir 20 tahun dengan Kencing manis, ubat tak tinggal, makan berpantang..dan akhirnya organ dalaman rosak di stage 4. Semua ahli keluarga kesedihan, ayah apatah lagi?

Mujur ada terbaca kesan Resveratrol dengan insulin dalam badan. Si anak belikan untuk ayahnya, ayahnya tiada pilihan. Ikut pilihan anak, jika tidak kena dialisis. Apapun, ini ikhtiar dan tidak memudaratkan. Si ayah pon minum sesudu vivix pagi dan malam tanpa culas. Sedap rupanya, mudah di minum pulak tu. Pahit tidak, tawar pon tidak. Tak macam makan ubat pon.


Perjumpaan kembali dengan doktor pastinya kecut perut. Ntah apa keputusan kali ni. Lepas bercakap dengan doktor, terkejut ada, tak percaya pon ada. Doktor kata BEBAS Diabetes. Bacaan gula kembali normal, macam orang normal! Doktor pon tak percaya.. Syukur alhamdulillah. Satu family bersyukur, kembali ketua keluarga yang disayangi dengan sihat.

Seronokkan? Bila kita ikhtiarkan untuk orang tersayang? Kembali sihat, ceria,bertenaga,lalu makan dan macam biasa? Yang penting, tak perlu DIALISIS. Takut benar bila kena dialisis, ye lah..memang kena bergantung pada alat....


APA kaitannya VIVIX dan Kencing manis?



Bagaimana VIVIX DAN RESVERATROL BERFUNGSI SEBAGAI PENAWAR DIABETES?


Terdapat 2 cara resveratrol membantu pesakit diabetes/kencing manis:

1. Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin:

Rintangan insulin adalah satu daripada faktor penyumbang utama diabetes/kencing manis. Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, kita boleh memberhentikan diabetes/kencing manis.


Apabila tubuh kita hilang sensitiviti terhadap insulin, tubuh akan mengeluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal aras gula dalam darah. Jadi resveratrol pula mampu meningkatkan sensitiviti tubuh kita terhadap insulin oleh itu mengurangkan amaun insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula dalam darah.

2. Mengaktifkan enzim yang sangat berkuasa dalam tubuh kita.

Untuk mencegah atau menyembuhkan diabetes/kencing manis, satu enzim iaitu dikenali sebagai enzim SIRT1 mestilah diaktifkan yang mana enzim ini bertanggungjawab terhadap rembesan hormon insulin dan enzim.






Nak testimoni lagi? Rujuk sini Testimoni Kencing Manis.Jangan ragu, usahakan ikhtiar untuk insan tersayang. Lebih sihat, lebih mudah beribadat, seronokkan?

Jika ada sebarang simptom dan tanda-tanda diabetes, cepat atasi sekarang sebelum pelbagai kompliaksi yang lain. Hubungi saya cepat untuk konsultasi dan pertanyaan. 



Nak sembang-sembang? konsultasi? 

 1. PM page vitamincikgu di https://www.facebook.com/messages/vitamincikgu 
 2. PM personal page saya, Anis Hani ( Cikgu Hani Shaklee) https://www.facebook.com/hanicikguvitamin 
 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 019- 271 0642 
 Cikgu Hani Shaklee Independent Distributor [858760] 
 4. Email hanijalani@gmail.com. PM untuk harga super bajet dari vitamincikgu sahaja! 
Khas untuk 10 terawal. ≧◠◡◠≦ 
jom jadi ahli dengan Team cikgu MIG klik sini 

 ✌PENGEDAR SHAKLEE TERBAIK ANDA, RUNDINGAN/ KONSULTASI TERBAIK. BIMBINGAN DAN TUNJUK AJAR CARA DAN JADUAL MAKAN VITAMIN DISERTAKAN DENGAN LENGKAP. ✌COD SERATA KEDAH, KULIM, ALOR STAR DAN JITRA ✌POSLAJU SERATA MALAYSIA, LUAR NEGARA PON BOLEH 

ID iR Hani 858760 

 Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Artikel Sangat Berguna

Arkib Blog