Bersihkan Darah Dan Bau Hamis Pada Pakaian Dengan Mudah

Salam AidilAdha. Hari korban 3 hari ini, sana sini ada aktiviti penyembelihan korban. Kalau kita ada tolong dan terlibat dengan aktiviti memotong daging atau pon hanya tolong simpankan dalam plastik, sedikit sebanyak ada kesan darah dan bau hamis melekat pada pakaian kan? Bau hamis tu, bukan sahaja sukar nak hilang, rasa nak pengsan pon boleh ada. Ni rendam seminggu pon belum tentu. Silap-silap buang je baju tu. Tapi, takkan nak buangkan?


Alkisah kes inilah, akak pakai baju agak agak panjang meleret, (jubah) pergi menolong serba sedikit di kariah akak ni. Mula-mula hantar sedikit kuih yang akak buat, utnuk santapan bersama semasa aktiviti gotong royong ni. Tapi buat la rajin skit pegang pisau sekejap tolong hiris daging untuk agihan. Rupanya ada kesan darah pada kain yang meleret tu. Alamak! Panik la, bau dah la satu.

Cara Hilangkan Kesan Darah Pada Pakaian

Darah ni bukan senang juga nak bersihkan. Lagi-lagi kalau yang dah kering, sukar juga nak hilangkan. bau pon siap ada melekat lagi. Akak teringat Basic H yang akak guna seharian, akak amik dan titik satu je dekat kawasan darah tadi, gosok dan biar sekejap sementara mandi. Lepas selesai akak gosok sikit-sikit dan alhamdulillah, hilang! Semua hilang, warna bau pon takde dah. Syukur alhamdulillah. Tak lama pon biar..sekejap je. Setitik kecik sangat pula tu letak basicH tu. Jimat sungguh la.

Biasanya kalau ada kotoran darah ni kita bersihkan pakai klorok, pencuci biasa atau ada petua pakai sabun mandi buku tu. Tapi bagi akak agak lambat. Sebab kena biar atau rendam dulu sekurangnya 2-3 jam atau semalaman. Tapi dengan Basic H, tak perlu rendam pon. Tonyoh sikit, letak air dan gosok kain tu sikit. Bilas. Tada, hilang. 

Ada banyak lagi kegunaan BasicH antaranya basuh kasut sekolah anak, basuh toilet tanpa bahan kimia dan tak sakit tangan, dan juga basuh puting susu berkeladak. Best kan? Nak tahu pasal testimoni guna Basic H tekan sini

Harga? Tak mahal dan sangat berpatutan. Pelbagai guna pula tu. Setiap rumah mesti kena simpan satu tau. Nak juga, lekas call atau whatsapp akak di nombor 0192710642. Mehla bersihkan baju, perabot, rumah dan semua dengan Basic H. Pelbagai guna tau.









Nak sembang-sembang? konsultasi? 
 1. PM page vitamincikgu di https://www.facebook.com/messages/vitamincikgu 
 2. PM personal page saya, Anis Hani ( Cikgu Hani Shaklee) https://www.facebook.com/hanicikguvitamin 
 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 019- 271 0642 Cikgu Hani Shaklee Independent Distributor [858760] 
 4. Email hanijalani@gmail.com. 
 PM untuk harga super bajet dari vitamincikgu sahaja! 
Khas untuk 10 terawal. ≧◠◡◠≦ jom jadi ahli dengan Team cikgu MIG klik sini 

 ✌PENGEDAR SHAKLEE TERBAIK ANDA, RUNDINGAN/ KONSULTASI TERBAIK. BIMBINGAN DAN TUNJUK AJAR CARA DAN JADUAL MAKAN VITAMIN DISERTAKAN DENGAN LENGKAP.

 iR Hani 858760 Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Artikel Sangat Berguna

Arkib Blog