Bisnes Apa Yang Paling Suami Suka?

Nak bisnes? Nak tolong suami tambah pendapatan untuk tampung belanja harian? Boleh la buat belanja beli tudung trend terkini dan terbaru sendiri. Nak beli kerepek ke sedekah ke, duit sendiri punya, takda hal lah! Tapi, suami tak bagi la. Suami tak suka lah... Maka, Kena carik bisnes yang SUAMI SUKA!


Bisnes Apa Yang Suami Suka?


Nak bisnes, mesti kena ada restu suami. Kalau yang tak kawin lagi, at least kena ada restu makbapak. Ye la dah ada kerja tetap, tapi nak juga ada duit 'geli-geli' kan? Lagipun trend skang semua orang ada bisnes sampingan. Tapi, apa yang paling sesuai untuk aku?

Syarat pertama.

Suami mesti setuju. Lepas setuju mesti suami redha dan menyokong. Ketiga ni berbeza tau dan lain-lain dia punya peranan. Yang penting, mesti setuju dan benarkan kita bisnes dulu.

Bagaimana nak bagi suami SUKA dengan bisnes kita?


Kena tahu bisnes apa yang suami suka. Mudahkan?

Setelah beberapa perbincangan dan pemerhatian, rata-rata suami SUKA BISNES yang:

1. Bisnes dari rumah, tak perlu jumpa orang sangat, semua pon guna handphone dan order klik saja. Bisnes online la kan? Mudah sangat.


2. Tak perlu modal yang besar. Nak mula meniaga tak perlu modal besar sampai perlu amik loan. Lebih-lebih lagi kalau suami yang kena amik loan tu. Tapi, kalau isteri yang amik loan pon, kalau boleh takpayahla.


3. Tak perlu buka kedai. Kedai kat rumah je dan boleh pos atau order online je. Kira tak perlu lah keluar rumah banyak sangat.



4. Tak banyak sangat seminar atau kelas malam hari. Biasa kan kelas MLM ada kelas malam. Dahla tak boleh bawa anak. Tapi special kelas dan grup kitorang biasanya penuh dengan budak-budak. Anak sentiasa ada kat sisi. Mesti la suami restu kalau gitu.



5. Boleh uruskan rumahtangga dengan baik. Walaupun sibuk, masa uruskan rumah tangga ada. Layan anak, kemas basuh dan macam-macam lagi la. Kalau sibuk sangat pon pandai outsource macam membasuh di dobi, beli makanan kat kedai dan sebagainya. Tapi yang penting MASA berkualiti dengan keluarga ada.


6. Bila ada bonus atau untung, jangan lupa share dengan family lagi-lagi husband dan anak-anak. Mesti diorang suka dan happy bila kita bergembira bersama keluarga. Bestkan?


7. Komuniti bisnes yang baik dan positif. Ye la kalau bisnes ni mesti ada kumpulan bisnes bersama kan? Ha, pilih grup yang betul agar tak ketinggalan dan tak 'down' je sokmo.



8. Last sekali, bisnes tu mesti yang UNTUNG. Untung sihat dan untung anak-anak terjaga dengan baik juga satu keuntungan. Pilih semua UNTUNG. Dunia untung, akhirat untung!

Redha Suami


Ada 8 Sebab bisnes suami nak suka dan redha. Mesti ada banyak lagi sebab tersendiri korang yang boleh buat suami suka, redha dan sokong bisnes korang. Bila dan SOKONG, dia akan beri komitmen dan support 100% kat korang. Susah korang nak 'down' masa bisnes sebab partner korang sangat baik dan memahami. Barulah suka duka bersama ye dak?

Korang cuba buat ni dulu supaya suami makin dekat dan suka bisnes Shaklee ni. Nanti akak akan share bagaimana nak bagi suami sama-sama berbisnes dengan korang. Sekarang menyokong je kan? Bila suami sama-sama buat sekali, double the result. Tak sabar?

Bisnes Shaklee 


Peluang Bisnes Shaklee menepati sangat syarat-syarat suami redha sampai menyokong tu tau. Banyak sangat kes gini termasuk pengalaman akak sendiri. Dari nak sihat sendiri, tersihatkan orang lain dan terjebak berbisnes secara serius. Dahla lumayan bonus dia, menepati ciri bisnes suami pula tu. Syukur!

Meh join akak dan grup akak yang best dan super ni. Baru leh ada tips super exklusif dalam grup untuk korang. Nak join Shaklee? Baca ni dulu dan jangan berlengah terus saja call akak 0192710642.





Nak sembang-sembang? konsultasi? 
 1. PM page vitamincikgu di https://www.facebook.com/messages/vitamincikgu 
 2. PM personal page saya, Anis Hani ( Cikgu Hani Shaklee) https://www.facebook.com/hanicikguvitamin 
 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 019- 271 0642 
 Cikgu Hani Shaklee Independent Distributor [858760] 
 4. Email hanijalani@gmail.com. 
 PM untuk harga super bajet dari vitamincikgu sahaja! Khas untuk 10 terawal. 
≧◠◡◠≦ jom jadi ahli dengan Team cikgu MIG klik sini 

 ✌PENGEDAR SHAKLEE TERBAIK ANDA, RUNDINGAN/ KONSULTASI TERBAIK. BIMBINGAN DAN TUNJUK AJAR CARA DAN JADUAL MAKAN VITAMIN DISERTAKAN DENGAN LENGKAP. ✌COD SERATA KEDAH, KULIM, ALOR STAR DAN JITRA ✌POSLAJU SERATA MALAYSIA, LUAR NEGARA PON BOLEH 
 iR Hani 858760

 Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Artikel Sangat Berguna

Arkib Blog