Protein ESP Yang Korang Tak Tahu Kebenarannya

Biasa kita dengar pasal kebaikan protein. Tapi apa yang kita tahu beza jenis-jenis protein yang masuk dalam badan kita? Tahu soya kan? Kita memang tahu soya ni sumber protein dia sangat tinggi. Tapi, 
"Ala, minum air soya kat pasar pon sama je
Murah pon murah
Pakcik melayu pulak tu buat
Halal pon halal"
Wow, tu la Korang tak tahu lagi! Teruskan baca tau.

Korang Perlu Tahu

#esp ni dibuat dari soya terpilih. Non gmo, maksud soya yang tak diubah genetik dia. Dari ladang yang dijaga kualiti. Bukan soya murah-murah tau. Ye soya ni mahal sebab cara penjagaan yang berkualiti dan bukan GMO. Maksud lebih lama proses penanamannya.

Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya. Untungkan kita?

Pastu, soya tu diextract dan diproses bawah kawalan suhu. Ye la protein kalo terlebih panas rosak ler protein dia. Esp ni protein mudah serap plak tu. Lagi cepat la dia bertindak dan berfungsi dalam badan kita tu. Lagi cepat cantik, ye dak?


Ada Beza ke?

Bezanya, Yang di buat sendiri tu (beli air di pasar malam atau yang di dalam kotak), kita tau ka mana asal usul kacang soya tu? Masak camna? He, setahu akak memang kena rebus dan kasi didih soya tu baru tak rasa payau. Hm, habis ke dak ye protein dia? Tak tau kita ntah minum hampas je? Alamak, sedih la pulak gitu.
😂
Sebab tu tau, akak percaya produk yang ada kajian klinikal, ada kajian saintifik plak tu. Senang tahu berapa mg protein masuk dalam badan kita sehari. Shaklee ada landmark study tau, baca pasal landmark study kat sini.

Ha, baru korang tau kan?
Meh, oder jom
Efek cam gambo bawah ni, mau dak?



ESP - Soy Protein Isolate Powder 

Apa dia yang special sangat?

Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.

Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.  ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.

Shaklee ESP:

•    Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan
      rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.

•    Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.

•    Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada
      keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.  Kajian
      menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal
      kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*

•    Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu
      Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),
      di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari
      proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.

#tsunamishaklee
#pts4kebaboom

Nak sembang-sembang? konsultasi? 
 1. PM page vitamincikgu di https://www.facebook.com/messages/vitamincikgu 
 2. PM personal page saya, Anis Hani ( Cikgu Hani Shaklee) https://www.facebook.com/hanicikguvitamin 
 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 019- 271 0642 
 Cikgu Hani Shaklee Independent Distributor [858760] 
 4. Email hanijalani@gmail.com. 
 PM untuk harga super bajet dari vitamincikgu sahaja! Khas untuk 10 terawal. ≧◠◡◠≦ jom jadi ahli dengan Team cikgu MIG klik sini 

 ✌PENGEDAR SHAKLEE TERBAIK ANDA, RUNDINGAN/ KONSULTASI TERBAIK. BIMBINGAN DAN TUNJUK AJAR CARA DAN JADUAL MAKAN VITAMIN DISERTAKAN DENGAN LENGKAP. 
 ✌COD SERATA KEDAH, KULIM, ALOR STAR DAN JITRA ✌POSLAJU SERATA MALAYSIA, LUAR NEGARA PON BOLEH 
 iR Hani 858760 

 Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Artikel Sangat Berguna

Arkib Blog