Resepi RIngkas Brokoli Tumis Enak dan Berkhasiat

Mudahnya Memasak kan? Tapi ada juga masa tak sempat nak sediakan bahan-bahan yang renyah dan banyak. Tu yang buat mood memasak tu hilang. Tapi kenalah masak juga, ye lah nak bagi suami dan anak-anak makan air tangan kita kan? Resepi ni yang paling mudah dan senang bangat nak buat. 

Akak share resepi mudah dan cepat je nak buat. Yang penting kena ada bahan-bahan. Ada dah bahan dalam peti aias tu? Kalau ada, meh baca resepi ni.







Mudaah je nak buat, tapi ada tips nak bagi sedap dan ofkos berkhasiat. Nak tau? Terus baca 😊

Brokoli Tumis & Telur Rebus

  1. 2 tangkai Brokoli yang masih hijau cantik😊
  2. 5-8 ulas bawang putih baru sedap dan terus hilang selsema.
  3. 2 ulas bawang merah kecik.
  4. Sedikit minyak tumis. Nak sihat pakai minyak zaiton.

Cara-caranya

Tumis bawang merah dulu, baru bawang putih, agak layu. Masuklah brokoli yang dah basuh dulu. Nikmati bau dan bunyi sayur yang ditumis. Letak garam bukit warna merah. Kalau nak berkuah, letakla air. Akak tak letak. Jangan lama. Tutup api dan terus angkat masuk dalam pinggan. Siap 😊

Sambil tu masa tumis korang letak air dalam periuk kecik yang korang ada. Basuh telur elok2 dan lepas air menggelegak, masuk telur hati2 jangan terpercik panas air tu. Letak garam sikit. Tengok jam. Lepas tepat 5 minit angkat telur lalukan bawah air terus. 

Senang kan? 5 minit je baru cantik terus ala2 gedik-gedik dalam pinggan tapi tak cair 😊 sedapnya makan letak lada hitam... fuhhhhh

Ni resepi detoks hari ke 5. Sayuran dan protein. Tapi akak makan jugak bebila akak suka. Gabungan brokoli manis dan lemak telur dan pedas lada hitam.. Sungguh mesra bersama dan meletup-letup dalam mulut. Korang patut cuba. Mudah sangat. 😆 



Kalau malas lagi, amik shaker letak #esp #mealshake#performancedrink. Kenyang Tapi ada juga ni resepi esp smooties dengan oreo. Tengok gambar pon tahu dah sedap sangat. Jom cuba. Eh, takda ESP? meh dail 0192710642 untuk dapatkan ESP segera.😊


#tsunamishaklee



Nak sembang-sembang? konsultasi? 
 1. PM page vitamincikgu di https://www.facebook.com/messages/vitamincikgu 
 2. PM personal page saya, Anis Hani ( Cikgu Hani Shaklee) https://www.facebook.com/hanicikguvitamin 
 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 019- 271 0642 

 Cikgu Hani Shaklee Independent Distributor [858760] 
 4. Email hanijalani@gmail.com. PM untuk harga super bajet dari vitamincikgu sahaja! Khas untuk 10 terawal. ≧◠◡◠≦ jom jadi ahli dengan Team cikgu MIG klik sini 

 ✌PENGEDAR SHAKLEE TERBAIK ANDA, RUNDINGAN/ KONSULTASI TERBAIK. BIMBINGAN DAN TUNJUK AJAR CARA DAN JADUAL MAKAN VITAMIN DISERTAKAN DENGAN LENGKAP. ✌COD SERATA KEDAH, KULIM, ALOR STAR DAN JITRA ✌POSLAJU SERATA MALAYSIA, LUAR NEGARA PON BOLEH
 iR Hani 858760

 Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Artikel Sangat Berguna

Arkib Blog