Airbnb, Apa Tu? Nak Menginap dengan Airbnb?

Perlukan penginapan yang murah dan berbaloi? Ingin merasa sendiri rumah selesa dan bebas memilih  kemudahan dalam rumah penginapan? Airbnb ini adalah satu laman yang menawarkan penginapan rumah ala homestay atau bilik sewa untuk penginapan jangka pendek dan panjang. Klik ini untuk pergi ke airbnb www.airbnb.com/c/ahani6




Biasanya, bajet untuk penginapan adalah yang kedua terbesar selepas bajet penerbangan, kan? Lebih lagi kalau mengangkut anak-anak sekali, kenalah pilih bilik besar dan sesuai untuk kanak-kanak. Kisah saya dahulu, terjebak dengan airbnb apabila saya merangka percutian ke Jepun. Boleh lihat pengalaman saya ke Jepun tanpa travel agen di sini. Nak daftar airbnb? Guna link ini www.airbnb.com/c/ahani6

Apa Yang BEST Daftar dengan AirBnB?


Pertama sekali, jika korang daftar dengan link saya tadi www.airbnb.com/c/ahani6 korang akan dapat RM105 travel kredit. Best kan? Saya juga akan dapat referral kredit sebagai token memperkenalkan khidmat ini kepada anda. Korang pun boleh promo pula dekat saudara mara ke yang nak melancong dengan menggunakan link  korang pula. Dan token kredit ini korang dapat guna untuk penginapan yang akan datang.

Mulanya, agak sangsi dengan khidmat airbnb ini. Iyalah, biasanya kita tempah hotel dengan booking.com, traveloka dan banyak lagi kan? Tak pernah pula nak bercuti ala homestay kat negara orang. Tapi, saya memilih airbnb atas faktor nak memasak dan memilih dekat dengan stesen keretapi.
Yang menariknya, dengan airbnb ni, kita bebas memilih jenis penginapan yang kita nak, nak yang besar ke, kecik ke, ada berapa katil, ada hot shower ke, semua boleh pilih. Kalau nak yang depan pantai pun banyak sangat yang beri pelbagai pilihan. 

Kita cuma letakkan destinasi pilihan, tarikh dan berapa bilangan tetamu yang menginap. (Rujuk gambar atas). Kita boleh juga filter bajet yang kita nak bayar bagi setiap rumah, boleh pilih nak duduk bilik atau satu rumah tanpa berkongsi. Boleh juga filter nak wifi free ke, parking ke, ada kitchen ke tak dan macam-macam lagi. Fuh, akak memang suka nak explore macam-macam ni.

Kita boleh tengok gambar rumah-rumah yang disediakan. Cantik dan menarik tau kebanyakkan rumah mereka, ala hotel pun ada, bergantung pada harga lah mestinya. Kita juga boleh baca review, pengalaman tetamu yang lepas. Melalui review ni, kita boleh agak betul ke tidak kediaman diorang tu. So far, kebanyakkan saya akan baca review dan pilih host yang ada review terbaik.

Ada juga yang memberikan penginapan sekali peluang untuk merasa pengalaman bersama penduduk tempatan. Ye lah dah duduk dalam kawasan mereka kan? Banyak benda boleh kita lihat, pelajari dan tonton dengan lebih dekat.

Apapun, semoga bergantung pada kita juga. Nak melancong, tepuk dada tanya poket! Heheheh. Kita boleh piih pelbagai jenis penginapan yanga da kat dunia ni, dari harga yang mahal sehinggalah yang semurahnya. Semuanya hanya perlu kita cari dan teroka sendiri. Bagi akak, itu memberi kepuasan melancong dengan mencari maklumat sendiri. Yeay!

Apapun, bagi yang dah daftar dengan link akak www.airbnb.com/c/ahani6 ni, boleh pm atau whatsapp akak dan boleh bertanya perihal penginapan korang. Heeee. Jangan lupa, nak melancong bawa bekalan vitamin semasa melancong ya? www.wasap.my/60192710642





Nak sembang-sembang? konsultasi? 
 1. PM page vitamincikgu di https://www.facebook.com/messages/vitamincikgu 
 2. PM personal page saya, Anis Hani ( Cikgu Hani Shaklee) https://www.facebook.com/hanicikguvitamin 
 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 019- 271 0642 Cikgu Hani Shaklee Independent Distributor [858760] 
 4. Email hanijalani@gmail.com. 
 PM untuk harga super bajet dari vitamincikgu sahaja! 
Khas untuk 10 terawal. ≧◠◡◠≦ jom jadi ahli dengan Team cikgu MIG klik sini 

 ✌PENGEDAR SHAKLEE TERBAIK ANDA, RUNDINGAN/ KONSULTASI TERBAIK. BIMBINGAN DAN TUNJUK AJAR CARA DAN JADUAL MAKAN VITAMIN DISERTAKAN DENGAN LENGKAP. 
 ✌COD SERATA KEDAH, KULIM, ALOR STAR DAN JITRA ✌POSLAJU SERATA MALAYSIA, LUAR NEGARA PON BOLEH 
 iR Hani 858760 Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Artikel Sangat Berguna

Arkib Blog