Cara Makan Vitamin Untuk Ibu Hamil

"Tahniah, anda hamil" Kata  doktor yang mengesahkan kehamilan anda. Alhamdulillah, setelah konsisten makan set subur Shaklee, alhamdulillah lekat juga. Tiba masa pula nak kena makan set hamil pula. Nak dapat pun susah, yang dalam kandungan, haruslah jaga elok-elok kan? Kenalah beri yang terbaik untuk keperluan nutrisi ibu dan anak.

Apa yang PERLU semasa ibu hamil?

  1. Vitalea
  2. Vitamin B complex
  3. Vitamin C
  4. ESP/ MealShake
  5. Ostematrix
  6. Omega Guard

Banyak? Tak banyak pun tau. Semua ni ada khasiat dan keperluan tersendiri yang sangat berguna buat ibu dan anak. Nak tahu perlu atau tidak makan set hamil klik sini.Nak tahu cara makan set hamil

Cara Makan Set Hamil Shaklee

(1) B-Complex - 1 atau 2 tablet sehari pagi sebaiknya selepas sarapan. Tak perlu ambil acid folic separately, because this B-Complex dah lengkap dgn 8 kumpulan B, termasuklah asid folik.

(2) Vita-Lea with Iron - 1 atau 2 tablet pagi. Vita-Lea adalah multivitamin. jadi preggy mommies tak perlu ambil obimin lagi.

(3) Vitamin-C Shaklee Sustained Release - 1 atau 2 tablet sehari pagi. Ia meningkatkan antibodi, kurang selsema dan batuk malah meningkatkan kolagen dalam bada. Mudah nak hilang stretch mark tu nanti.

(4) OsteMatrix - 4 biji sehari selepas makan malam atau sebelum tidur. Setiap satu tab ada 250mg Calcium. Ibu mengandung perlukan 1000mg-1300mg calcium sehari untuk pembentukan tulang yg kuat dan gigi utk baby. 

(5) Protein (ESP) - Bancuh satu sudu ESP ke dalam secawan air dan diminum. 2 kali sehari pagi dan malam. cara bancuh air mestilah air suam - plain water or any fave drinks (milo/ susu. ESP ini akan berikan tenaga berterusan, supaya preggy mommies tak cepat letih, selain mencantikkan kulit. kurang stretch-mark effect.

(6) OmegaGuard - 1 atau 2 kapsul sehari sebaiknya tengahari atau malam. Selebihnya, khasiat DHA ni boleh didapati dari pemakanan seharian. DHA dan EPA dari kapsul Omega ni penting untuk pembentukan otak dan mata baby. untuk preggy mommies pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan.

nota : penyerapan kalsium bergantung kepada berapa kerap kita buang air kecil. pada waktu malam, kita kurang ke toilet, jadi tubuh lebih mudah menyerap lebih banyak kalsium. sebagai bonus, kawan2 akan dapati boleh bangun pagi keesokannya dengan lebih mudah, tiada cramp dengan badan yang lebih ringan.

Walaubagaimanapun, semua ni sekadar cadangan, dan semestinya flexible ye.. ikut keselesaan kita. Yang terbaik sekali, dapatkan khidmat nasihat dan konsultasi produk dari pengedar Shaklee yang bertauliah seperti saya. 

Pasti akan berikan cara makan dan tips pemakanan yang terbaik buat pelanggan dia. Macam saya. Yay. Boleh klik dan hubungi saya di sini http://bit.ly/2lkaDBv 0192710642




Nak sembang-sembang? konsultasi? 
 1. PM page vitamincikgu di https://www.facebook.com/messages/vitamincikgu 
 2. PM personal page saya, Anis Hani ( Cikgu Hani Shaklee) https://www.facebook.com/hanicikguvitamin 
 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 019- 271 0642 Cikgu Hani Shaklee Independent Distributor [858760] 
 4. Email hanijalani@gmail.com. PM untuk harga super bajet dari vitamincikgu sahaja! 
Khas untuk 10 terawal. ≧◠◡◠≦ jom jadi ahli dengan Team cikgu MIG klik sini 

 ✌PENGEDAR SHAKLEE TERBAIK ANDA, RUNDINGAN/ KONSULTASI TERBAIK. BIMBINGAN DAN TUNJUK AJAR CARA DAN JADUAL MAKAN VITAMIN DISERTAKAN DENGAN LENGKAP.

 iR Hani 858760 

 Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Artikel Sangat Berguna

Arkib Blog