Sebab Perlu Detox Badan Supaya Kekal Sihat

Biasa kita dengar orang suruh kita berdetoks kan? Tahu tak apa dia detox tu? Maksud Detoks secara ringkasnya Cuci Organ-Organ Penting dalam badan. Mudah je kan? Kita kenalah servis badan kita yang dah guna bertahun-tahun ni.

Detoks adalah proses membuang toksin dan kotoran yang merupakan bahan yang tidak diperlukan badan. Detoks dilakukan bagi mencuci bahan-bahan beracun yang terkandung dalam badan dan disebabkan radikal bebas.

Detoks ini sangat penting dan harus di amalkan untuk mengekalkan badan supaya kekal sihat dan jangan hairanlah, mengapa sesetengah orang yang berdiet dan bersenam dan ambil macam-macam suplemen/ubat-ubatan tapi berat badan masih tak turun dan kalau turun pun nanti naik balik kan.
Detoks ade pelbagai cara,
Detoks (Usus, Hati, Darah, Kulit, Flushout Angin dan Buah Pinggang serta sel-sel). Organ-organ ini harus di cuci dan dibersihkan agar segala aktiviti yang dilakukan berjalan lancar. Lihat sini testimoni video kurus dengan detoks.

Pentingnya detoks

Bayangkan kalau organ-organ penting kita tersumbat dipenuhi lemak, toksin, sisa buangan adakah organ-organ ini berfungsi dengan lancar. (Tidak kan)
Apabila badan kita tidak berfungsi dengan baik kemungkinan kita akan menghadapi masalah- masalah seperti :-
*Sakit kepala dengan kerap
*keletihan
*kulit kusam
*selalu jatuh sakit
*sembelit
*penyerapan vitamin dan mineral menjadi lemahn dan menyebabkan badan tidak cukup nutrisi yang diperlukan.

👉Kesan dan akibat yang nyata, jika kurang mengambil berat, tentang pentingnya detoks akan menyebabkan masalah jerawat yang melampau, jerawat yang banyak melarat ke belakang badan adalah peranda bahawa badan kita terlalu kotor. Bagi wanita ini sangat bermasalah kerana hilang keyakinan diri untuk tampil berhadapan dengan masyarakat.

👉Pentingnya detok mengelakkan kita dari penyakit-penyakit yang berbahaya seperti kanser kolon/usus.

👉tahu tak badan kita ada parasite (cacing) parasite yang membuatkan kita craving nak makan itu dan ini.. jangan biarkan cacing-cacing itu membiak 😱


Banyak cara untuk berdetoks contohnya seperti teh hijau, makan itu mkn ini untuk buang toksin, amalkan gaya hidup sihat, eat clean dan masing2 dengan cara tersendiri tetapi saya ada cara yang lebih mudah dan senang untuk diamalkan serta sudah pun di cuba oleh kawan-kawan saya dan mereka memberikan feedback yang positif... kami ada group untuk buat detox dan boleh ambil set bajet atau full set. Tak perlu risau, anda akan dibantu. www.wasap.my/60192710642

JOM DETOKS DENGAN PRODUK SHAKLEE


Antara produk yang ditawarkan oleh shaklee untuk detoks,
VIVIX
Menyingkirkan AGE protin yang boleh mengakibatkan kencing manis dan penuaan pramatang. Meningkatkan fungsi sel, membaiki sel DNA rosak, memberikan tenaga kepada sel-sel badan.
ALFALFA
Sesuai untuk yang mempunyai masalah jerawat teruk dan berpanjangan, menyingkirkan toksin, asid urid, lemak dan kolestrol yang mengotorkan darah.
HERBLAX
Menyingkirkan segala toksin yang tersumbat di bahagian usus, mengeluarkan gas kotor dalam usus, mengelakkan sembelit, sistem penghadaman lebih lawas.
GARLIC
Bermanfaat sebagai penawar racun (detoxifier) yang melindungi tubuh dari pelbagai penyakit, bagus untuk proses detoks darah dan memberikan kecantikkan kulit.
NUTRIFERON
Merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman, membantu mempertingkatkan keseluruhan sistem imun. Menggalakkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi dengan baik untuk membunuh bakteria.
DTX COMPLEX
Menyihatkan organ hati kita, menyingkirkan parasit dan toksin di bahagian hati, membantu meningkatkan kesihatan hati.
PEPPERMINT GINGER PLUS
-mengurangkan angin di dalam badan
Proses detoks ini boleh memakan / mengambil masa untuk mencuci bahagian dalaman . Khususnya usus dan darah. Hendaklah konsistan pengambilan vitamin dan nutrisi ini sehingga anda betul-betul berkesan dan harus sentiasa diamalkan dalam kehidupan harian

 Testimoni Detox Dengan Shaklee


Berat turun,seluar longgr dan lebih lawas, best kan?


Berat turun, rasa cergas, tidur lena, emosi stabil. Bestnya...Lihat sini untuk testimoni video kurus dengan Detoks Shaklee.

Jangan lupa, meh cuba berdetoks dengan produk terbaik whatsapp saya www.wasap.my/60192710642 ya!



Nak sembang-sembang? konsultasi? 
 1. PM page vitamincikgu di https://www.facebook.com/messages/vitamincikgu 
 2. PM personal page saya, Anis Hani ( Cikgu Hani Shaklee) https://www.facebook.com/hanicikguvitamin 
 3. Call/SMS/WhatsApp saya di 019- 271 0642 
 Cikgu Hani Shaklee Independent Distributor [858760] 
 4. Email hanijalani@gmail.com. PM untuk harga super bajet dari vitamincikgu sahaja! Khas untuk 10 terawal. 
≧◠◡◠≦ jom jadi ahli dengan Team cikgu MIG klik sini 


 iR Hani 858760 
 Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Artikel Sangat Berguna

Arkib Blog